- Главная
- Американське барбекю - секрети та основні правила Американське барбекю - секрети та основні правила

Отже, BBQ. Американці люблять усе скорочувати, навіть це слово. На відміну від самого процесу. Адже барбекю в класичному розумінні - це не просто посмажити м'ясо на задньому дворі, це тривала і послідовна дія.
Та попри подібні складнощі, кожен американець є фанатом цього національного виду відпочинку. Змагання штатів, міст і кухарів щороку підтримують популярність барбекю не тільки в країні, а й у світі. Що вже казати, з часів Вашингтона президенти США використовують барбекю в політичних цілях - перші особи держави смажать м'ясо і збирають гроші для партії, соціальних проєктів або благодійності.
Тепер уже стало зрозуміло, що перше правило барбекю звучить так - поспішати нікуди. М'ясо має спочатку коптитися під кришкою близько 3 годин, потім 2 години смажитися у фользі, а вже потім годинку шкворчати на грилі. Тому ця затія затягується на цілий день із ранку до вечора. А значить, потрібно врахувати друге правило - запасайся напоями заздалегідь. У США найчастіше це пиво або сухе вино.
Третє правило - соус має бути приголомшливим, це не просто добавка, а предмет гордості. У різних штатах є свій соус, за рецепт якого місцеві стоять горою. У Меріленді в його основі хрін, у Південній Кароліні - гірчиця, Техас славиться своїм «найправильнішим» гострим томатним соусом, а Алабама пропонує спробувати оригінальний білий соус.
Та й шматки м'яса в різних штатах для BBQ беруть різні. У Техасі це яловича грудинка, у Нью-Йорку і Теннесі - свинячі ребра, а в Північній Дакоті можна спробувати, крім звичайної яловичини, стейк із м'яса бізона.
Хочете позмагатися з американцями в мистецтві управління жаровнею? Ось вам кілька порад для досягнення хороших результатів:
♦ не потрібно маринувати м'ясо - беріть тільки сіль, трохи олії та спеції;
♦ м'ясо повинно бути хорошої якості та мати жирові прошарки;
♦ у процесі смаження можна та потрібно скроплювати м'ясо водою або сухим вином;
♦ біля печі готує одна людина, яка не слухає поради всіх учасників заходу, а працює на благо страві.
Готувати слід у спеціальній круглій металевій барбекюшниці з кришкою або великій стаціонарній печі. Але якщо їх під рукою немає, спробуйте приготування перенести на решітку гриль поверх мангала. Решіткам Grill Me таке багатогодинне випробування цілком під силу - метал у них міцний, не гнеться. А антипригарне покриття допоможе швидко очистити решітку від залишків м'яса та жиру.
Бажаємо вам смачних вихідних разом із класичними американськими рецептами та галасливою, веселою компанією.
Отже, BBQ. Американці люблять усе скорочувати, навіть це слово. На відміну від самого процесу. Адже барбекю в класичному розумінні - це не просто посмажити м'ясо на задньому дворі, це тривала і послідовна дія.
Та попри подібні складнощі, кожен американець є фанатом цього національного виду відпочинку. Змагання штатів, міст і кухарів щороку підтримують популярність барбекю не тільки в країні, а й у світі. Що вже казати, з часів Вашингтона президенти США використовують барбекю в політичних цілях - перші особи держави смажать м'ясо і збирають гроші для партії, соціальних проєктів або благодійності.
Тепер уже стало зрозуміло, що перше правило барбекю звучить так - поспішати нікуди. М'ясо має спочатку коптитися під кришкою близько 3 годин, потім 2 години смажитися у фользі, а вже потім годинку шкворчати на грилі. Тому ця затія затягується на цілий день із ранку до вечора. А значить, потрібно врахувати друге правило - запасайся напоями заздалегідь. У США найчастіше це пиво або сухе вино.
Третє правило - соус має бути приголомшливим, це не просто добавка, а предмет гордості. У різних штатах є свій соус, за рецепт якого місцеві стоять горою. У Меріленді в його основі хрін, у Південній Кароліні - гірчиця, Техас славиться своїм «найправильнішим» гострим томатним соусом, а Алабама пропонує спробувати оригінальний білий соус.
Та й шматки м'яса в різних штатах для BBQ беруть різні. У Техасі це яловича грудинка, у Нью-Йорку і Теннесі - свинячі ребра, а в Північній Дакоті можна спробувати, крім звичайної яловичини, стейк із м'яса бізона.
Хочете позмагатися з американцями в мистецтві управління жаровнею? Ось вам кілька порад для досягнення хороших результатів:
♦ не потрібно маринувати м'ясо - беріть тільки сіль, трохи олії та спеції;
♦ м'ясо повинно бути хорошої якості та мати жирові прошарки;
♦ у процесі смаження можна та потрібно скроплювати м'ясо водою або сухим вином;
♦ біля печі готує одна людина, яка не слухає поради всіх учасників заходу, а працює на благо страві.
Готувати слід у спеціальній круглій металевій барбекюшниці з кришкою або великій стаціонарній печі. Але якщо їх під рукою немає, спробуйте приготування перенести на решітку гриль поверх мангала. Решіткам Grill Me таке багатогодинне випробування цілком під силу - метал у них міцний, не гнеться. А антипригарне покриття допоможе швидко очистити решітку від залишків м'яса та жиру.
Бажаємо вам смачних вихідних разом із класичними американськими рецептами та галасливою, веселою компанією.