Grill Me
  • О Grill Me
  • Характеристики
  • Каталог
  • Поради
  • Контакти
  • О Grill Me
  • Характеристики
  • Каталог
  • Поради
  • Контакти
  • Главная
  • Смачні ідеї страв на грилі - коли шашлик набрид Смачні ідеї страв на грилі - коли шашлик набрид
Смачні ідеї страв на грилі - коли шашлик набрид
Смачні ідеї страв на грилі - коли шашлик набрид

Вирушаючи на природу, хочеться не просто відпочити на свіжому повітрі, а й побалувати себе та друзів смаколиками. Що робити, якщо звичайних шашликів уже не хочеться? Освоювати нові продукти та рецепти!  У цьому нам допоможуть світовий кулінарний досвід і відмінні решітки-гриль Grill Me. Отже, починаємо.

Що готуємо. М'ясо

Правила. Найкращий маринад - це спеції, трави, сіль і трохи рослинної олії. Намагайтеся не використовувати кислоту, але якщо м'ясо жорсткувате - візьміть лимонний сік або пюре з ківі.
На противагу шашликам можна приготувати ароматні свинячі реберця, яловичі котлети для бургерів, медальйони з телятини в беконі або курячі крильця (ніжки).

Спеції та добавки. Тут усе залежить від обраного виду м'яса. Курці підійде суміш перців, куркума або просто цибулевий сік.  Хороша яловичина і баранина буде хороша і просто з сіллю і чорним перцем. Улюблену зелень можна додавати в будь-який маринад. Головне використовувати її цілком і дістати перед смаженням, щоб вона не згоріла на вогні. Окремо запасіться соусами - тоді ваша страва набуде святкового та цілісного вигляду.

Що готуємо. Морепродукти

Правила. Головне - не перетримати. Морепродукти готуються дуже швидко. Якщо упустити момент вони стають жорсткими, «гумовими» на смак. Зазвичай для кальмарів і креветок достатньо 3 хвилин. Креветки можна готувати на шпажках, це зручно і красиво. Також можна зробити «тарілки» з фольги і запікати морепродукти в соусі або просто з рослинною олією.

Спеції та добавки. Для маринаду використовується олія або вершкове масло, лимонний сік (біле вино), чорний перець, трави. Коли страва готова, можна скропити її лимонним або апельсиновим соком.

Що готуємо. Риба

Правила. Якщо збираєтеся на риболовлю, то взагалі нічого заздалегідь робити не треба. Свіжовиловлену рибку обробляємо, скроплюємо олією, солимо-перчимо і відправляємо на решітку. 10-20 хвилин і все готово, насолоджуємося. В інших випадках для приготування можна використовувати свіжу або розморожену рибу, бажано морську і досить жирну. Підійде скумбрія, лосось, дорадо. Важливо, щоб шматочок був зі шкіркою, інакше він розвалиться в процесі готування. Знімати рибу з вогню потрібно коли вона вже розшаровується, але ще соковита.

Спеції та добавки. Тут усе теж просто і демократично. Сіль, перець, лимонний сік - основні інгредієнти. Все інше - ваша творчість. Часто в рибні маринади додають розмарин, базилік, лавровий лист, чебрець, біле вино, ріпчасту цибулю.

Що готуємо. Овочі

 

Правила.  Найкращі овочі для запікання - солодкий перець, баклажани, томати, кабачки, ріпчаста цибуля. Також гарні печериці на грилі, а запечена картопля - це взагалі класика пікніків. Овочі перед приготуванням обов'язково потрібно змастити олією, адже власного жиру в них немає. Запікати їх можна просто на решітці, на дерев'яних шпажках або в «сковорідках» із фольги.  В останньому випадку можна відразу зробити порційну страву з міксу улюблених овочів кожного учасника пікніка.

Спеції та добавки. Будь-які спеції краще додавати або в останні хвилини приготування, або відразу після того, як зняли страву з вогню. Підійдуть часникові заправки, соуси на основі рослинної олії, різноманітні дрессінги.

Ми сподіваємося, що наступний вихід на природу не обійдеться без гарної решітки-гриль і смачного обіду з нових страв. Слідкуйте за нашими новинами та дізнавайтеся нові секрети приготування продуктів на грилі, а також корисні лайфхаки для пікніків.

Вирушаючи на природу, хочеться не просто відпочити на свіжому повітрі, а й побалувати себе та друзів смаколиками. Що робити, якщо звичайних шашликів уже не хочеться? Освоювати нові продукти та рецепти!  У цьому нам допоможуть світовий кулінарний досвід і відмінні решітки-гриль Grill Me. Отже, починаємо.

Що готуємо. М'ясо

Правила. Найкращий маринад - це спеції, трави, сіль і трохи рослинної олії. Намагайтеся не використовувати кислоту, але якщо м'ясо жорсткувате - візьміть лимонний сік або пюре з ківі.
На противагу шашликам можна приготувати ароматні свинячі реберця, яловичі котлети для бургерів, медальйони з телятини в беконі або курячі крильця (ніжки).

Спеції та добавки. Тут усе залежить від обраного виду м'яса. Курці підійде суміш перців, куркума або просто цибулевий сік.  Хороша яловичина і баранина буде хороша і просто з сіллю і чорним перцем. Улюблену зелень можна додавати в будь-який маринад. Головне використовувати її цілком і дістати перед смаженням, щоб вона не згоріла на вогні. Окремо запасіться соусами - тоді ваша страва набуде святкового та цілісного вигляду.

Що готуємо. Морепродукти

Правила. Головне - не перетримати. Морепродукти готуються дуже швидко. Якщо упустити момент вони стають жорсткими, «гумовими» на смак. Зазвичай для кальмарів і креветок достатньо 3 хвилин. Креветки можна готувати на шпажках, це зручно і красиво. Також можна зробити «тарілки» з фольги і запікати морепродукти в соусі або просто з рослинною олією.

Спеції та добавки. Для маринаду використовується олія або вершкове масло, лимонний сік (біле вино), чорний перець, трави. Коли страва готова, можна скропити її лимонним або апельсиновим соком.

Що готуємо. Риба

Правила. Якщо збираєтеся на риболовлю, то взагалі нічого заздалегідь робити не треба. Свіжовиловлену рибку обробляємо, скроплюємо олією, солимо-перчимо і відправляємо на решітку. 10-20 хвилин і все готово, насолоджуємося. В інших випадках для приготування можна використовувати свіжу або розморожену рибу, бажано морську і досить жирну. Підійде скумбрія, лосось, дорадо. Важливо, щоб шматочок був зі шкіркою, інакше він розвалиться в процесі готування. Знімати рибу з вогню потрібно коли вона вже розшаровується, але ще соковита.

Спеції та добавки. Тут усе теж просто і демократично. Сіль, перець, лимонний сік - основні інгредієнти. Все інше - ваша творчість. Часто в рибні маринади додають розмарин, базилік, лавровий лист, чебрець, біле вино, ріпчасту цибулю.

Що готуємо. Овочі

 

Правила.  Найкращі овочі для запікання - солодкий перець, баклажани, томати, кабачки, ріпчаста цибуля. Також гарні печериці на грилі, а запечена картопля - це взагалі класика пікніків. Овочі перед приготуванням обов'язково потрібно змастити олією, адже власного жиру в них немає. Запікати їх можна просто на решітці, на дерев'яних шпажках або в «сковорідках» із фольги.  В останньому випадку можна відразу зробити порційну страву з міксу улюблених овочів кожного учасника пікніка.

Спеції та добавки. Будь-які спеції краще додавати або в останні хвилини приготування, або відразу після того, як зняли страву з вогню. Підійдуть часникові заправки, соуси на основі рослинної олії, різноманітні дрессінги.

Ми сподіваємося, що наступний вихід на природу не обійдеться без гарної решітки-гриль і смачного обіду з нових страв. Слідкуйте за нашими новинами та дізнавайтеся нові секрети приготування продуктів на грилі, а також корисні лайфхаки для пікніків.

Другие советы:
Американське барбекю - секрети та основні правила
Американське барбекю - секрети та основні правила

Отже, BBQ. Американці люблять усе скорочувати, навіть це слово. На відміну від самого процесу. Адже барбекю в класичному розумінні - це не просто посмажити м'ясо на задньому дворі, це тривала й послідовна дія...

Обратная связь

Произошла ошибка! Ваше сообщение не было отправлено.

Попробуйте снова немного позже.

Ваше сообщение было успешно отправлено!

Мы обязательно свяжемся с Вами в ближайшее время.

© 2025 Grill Me. All Rights Reserved.

Grill Me